Snídaně

Celozrnná kaiserka s tuňákovou (lososovou) pomazánkou

energetický obsah v jedné porci: 1600 Kj

  • 1 celozrnná kaiserka
  • 1/4 pomazánky
  • 100g zelené papriky

Pomazánka pro 4-5 osob: lučina linie100g, gervais Danone 320g (4 balení), velká konzerva tuňáka nebo losos ve vlastní šťávě. Nejdřív ručním šlehačem najemno rozšlehat tuňáka, potom zašlehat žervé a lučinu.

Ovesná kaše

energetický obsah v jedné porci: 1330 Kj

  • 1 banán
  • 50g jemných ovesných vloček (5 lžic)
  • 100ml mléka
  • 100ml vody

Ovesné vločky vařit asi 5 až 10 minut ve vodě a mléku, v průběhu varu můžete přilévat mléko. Není potřeba cukr!! Na talíři přidejte ovoce a pokapejte medem nebo javorovým sirupem. Můžete připravit banán na skořici, který z téhle snídaně vykouzlí delikatesu. Banán rozkrojte podélně, půlky jemně osmahněte z obou stran na lžičce másla s troškou skořice nebo skořicového cukru, potom ním ozdobte kaši. Nakonec kaši na talíři jemně pokapejte tekutým medem nebo javorovým sirupem.

Pohanková kaše

energetický obsah v jedné porci: 1550 Kj

(nejlepší je uvařit kaši podle návodu na krabičce z „Pohankového dezertu“ značka BIOLINIE – pouze z jedné třetiny pytlíku – je uvařená za 10 minut! a ozdobit ovocem)

Pokud vaříte z čisté pohanky:

  • 40g pohanky lámanky
  • ovoce 100g
  • půl lžičky medu
  • sušené meruňky BIO 20g
  • skořici

Promytou pohanku dáme do 200ml vařícího mléka. Vaříme asi 4 minuty a potom ji necháme asi půl hodiny odležet v teple. Do kaše můžeme zamíchat nakrájené sušené meruňky strouhané jablko, lžičku medu, nebo javorový sirup, nebo posypat skořicovým cukrem a slunečnicovými semínky.